Friday 29 September 2017

Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας


Ένα γνωστό και πολύ νόστιμο φαγάκι, στο οποίο η κάθε νοικοκυρά βάζει την δικιά της πινελιά.
Η δικιά μου πινελιά είναι το φρέσκο δεντρολίβανο και το μοσχοκάρυδο, που δίνουν στο μοσχαράκι άρωμα και γεύση.
Το μοσχαράκι μου μαγειρεύεται σε χυμό λεμονιών, πορτοκαλιών και κονιάκ, σε χαμηλή φωτιά, ώστε να γίνει τρυφερό και να μείνει με το λαδάκι του.

Τα υλικά μας:
1,5-2 κιλά μοσχαράκι τρυφερό, κομμένο σε μερίδες
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι κονιάκ
χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
χυμό από μισό πορτοκάλι
1-2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο
1 κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας, να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και το δεντρολίβανο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό των εσπεριδοειδών, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ένα φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το μοσχαράκι να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά.
Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειάζεται λίγο νεράκι ακόμα, συνήθως δεν χρειάζεται.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα κλαράκια του δεντρολίβανου, μας έχουν δώσει πλέον το άρωμά τους.
Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές, σπιτικό πουρέ ή ρυζάκι.
Καλή επιτυχία.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...