Saturday 9 September 2017

Ινδοκαρυδόγλυκο με κρέμα


Τώρα τι να σας πω και τι να σας πρωτοπώ γι αυτό το γλυκό.
Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!
Ένα υπέροχα σιροπιασμένο κέικ που μοσχοβολάει καρύδα, από πάνω κρέμα και σαντιγί και τριμμένο ινδοκάρυδο, και το αποτέλεσμα???
Μπουκιά και απόλαυση!!
Πανεύκολο γλυκάκι που θα αρέσει και στους πιο απαιτητικούς!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
Για το κέικ ινδοκάρυδο
160 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
110 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
3 κουταλάκια μπέικιν
160 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
60 ml λικέρ καρύδας
Για το σιρόπι
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι νερό
χυμό μισού λεμονιού
Για την κρέμα
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
(και το αντίστοιχο γάλα)
400 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κουταλιές ζάχαρη
λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο

Πως το φτιάχνουμε:
Ετοιμάζουμε το κέικ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το τριμμένο ινδοκάρυδο
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
Αν δεν έχετε λικέρ καρύδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ποτό με βάση την καρύδα, όπως Badida de coco ή pina colada.
Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψάκι, μεσαίου μεγέθους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου (χρόνος ανάλογα με τον φούρνο μας).
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει αρκετά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Την απλώνουμε κουταλιά κουταλιά πάνω στην επιφάνεια του κέικ.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί.
Προσθέστε την ζάχαρη σταδιακά, ανάλογα με το πόσο γλυκιά προτιμάτε την σαντιγί.
Μπορούμε ακόμα αντί για κρέμα γάλακτος να χρησιμοποιήσουμε 2 φακελάκια σαντιγί Garni με το αντίστοιχο γάλα.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένο ινδοκάρυδο.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να παγώσουν καλά οι κρέμες.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...