Saturday 24 March 2018

Σπαγγέτι με κόκκινη κρεμώδη σάλτσα


Έχετε δει μακαρονάδα με πιο κρεμώδη σάλτσα???
Εμείς την λατρέψαμε!!!
Κρεμμυδάκι, σκορδάκι, βασιλικός, μπέικον, αρακάς και μπόλικο Φιλαδέλφεια, και έτοιμη στο λεπτό μια πλούσια μακαρονάδα, ικανή να χορτάσει όλη την οικογένεια.
Σάλτσα και μακαρονάδα μαγειρεύτηκαν στην ίδια κατσαρόλα, κι έτσι ούτε πολλά σκεύη χρειάστηκε να λερωθούν, ούτε πολύ χρόνο να σπαταλήσω.
Η μακαρονάδα αυτή έχει μόνο ένα μειονέκτημα. Τρώγεται ζεστή.
Δύσκολα ξαναζεσταίνεται, γι αυτό ετοιμάστε όση ποσότητα θα καταναλώσετε, προσαρμόζοντας ανάλογα τις ποσότητες των υλικών που δίνω παρακάτω.

Θα χρειαστούμε για 5 χορταστικές μερίδες:
1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι (έβαλα ολικής)
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
3 γεμάτα κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι βασιλικό ξερό
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι κρασί κόκκινο
6-8 φέτες μπέικον
300 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
Στην πράξη:
Κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε στο μούλτι τα ντοματάκια κονκασέ και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το μπέικον, να μαλακώσει και να φύγει το πολύ λίπος. Το ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν προσθέτουμε τον αρακά, τον μαϊντανό, το κονκασέ, τον πελτέ, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και 500 ml νερό.
Σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-12 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε το σπαγγέτι και ένα λίτρο νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμη.
Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε κατά διαστήματα και φροντίζουμε να προσθέτουμε ζεστό νερό αν δούμε ότι έχουν απορροφηθεί τα υγρά. Στο τέλος του μαγειρέματος, θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί όλα σχεδόν τα υγρά του φαγητού.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το Φιλαδέλφεια και το μπέικον και ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσει το Φιλαδέλφεια, να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, και να μας δώσει μιαν υπέροχη κρεμώδη σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή με όποιο κίτρινο πικάντικο τυράκι προτιμάμε.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...