Thursday 29 March 2018

Πατάτες και μανιτάρια σε σκορδάτη σάλτσα


Κάποιες φορές, θέλοντας να ξεφύγω από τα συνηθισμένα συνοδευτικά για τα κρεατικά μας, ετοιμάζω κάτι διαφορετικό που τελικά καταλήγουμε να το καθιερώσουμε.
Το φαγάκι αυτό το φτιάχνω συνήθως για να συνοδεύσει κοτοπουλάκι ψητό στον φούρνο.
Όμως άνετα μπορεί να σταθεί και μόνο του, ως ένα χορτοφαγικό πιάτο, ως βραδινό με μια σαλάτα, ακόμα και ως branch.
Τι περιέχει??
Πατατούλες baby, φρέσκα μανιτάρια (συνήθως για το πιάτο αυτό χρησιμοποιώ brown μανιτάρια, αλλά και με άσπρα μια χαρά γίνεται) και μπόλικο σκορδάκι.
Και όλα αυτά, μέσα σε μια πολύ γευστική άσπρη σάλτσα με τυριά.
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
1000-1200 πατατούλες baby
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι κρασί
1 κύβο λαχανικών
150 ml καυτό νερό
200 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
ελαιόλαδο
αλάτι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις παταυτούλες και τις βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό, για 10-12 λεπτά.
Θέλουμε να μαλακώσουν μεν, αλλά να «κρατάνε», να μην μας λιώνουν και διαλύονται.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν αρκετά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλές πατάτες, θα τις κόψουμε όμως σε αρκετά μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (εγώ ομολογώ ότι πάντα τα πλένω, κι ας λένε ότι θέλουν απλά σκούπισμα) και τα κόβουμε σε φετάκια.
Κόβουμε σε φετάκια και το σκόρδο.
Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών στο καυτό νερό.
Σε βαθύ απλωτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια και τα σκόρδα και τα σοτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο, για 7-8 λεπτά, να μαλακώσουν καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον κύβο διαλυμένο στο καυτό νερό, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσεκτικά προσθέτουμε τις πατατούλες, γυρίζοντάς τες με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθούν από τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι.
Επιστρέφουμε το τηγάνι στην φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη, ως να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και το φαγάκι μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ζεστό ζεστό.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...